hits
  • 23.07.2015 KLOKKEN 12:29 / TRAVEL

Italia 2015

God morgen! ♥ Nå er det omtrent tre uker siden vi kom hjem fra Firenze, så jeg tenkte at jeg skulle lage et innlegg med bildene og høydepunktene fra ferien. 


Snille farmor og farfar tok med seg hele familien til Firenze i anledning 70-årsdagen deres. ♥ Vi bodde i en villa i San Miniato i Firenze, den var helt nydelig og skikkelig stor! Villaen het Contessa Marianna. Ved siden av villaen lå et hus som har vært i Bonaparte-familien siden 1800-tallet, det skulle restaureres senere. 


Skikkelig Italiensk kjøkken! 


Villaen hadde også et utendørs basseng- noe som kom godt med da temperaturen lå oppmot 40 grader noen av dagene. 


Togstasjonen i San Minato. Vi hadde ikke så utrolig høye forventninger til togene, utifra forfatningen denne stasjonen her var i, men de var faktisk veldig bra. Noen av dem hadde to etasjer.

Vi dro bare inn til Firenze én gang, da det var så utrolig varmt der nede at vi ikke orket å ta turen igjen. Men for en fin by! 

Vi tok toget fra stasjonen San Miniato Fucecchio til Santa Maria Novella i sentrum av Firenze. Man kunne se kuppelen på Cattedrale di Santa Maria del Fiore rett fra stasjonen. Il Duomo rager så høyt over Firenze at det er veldig lett å navigere seg utifra den. 


Disse hinduene valset rundt på Piazza del Duomo, hvor vi satt og hadde en kaffe-pause, noe jeg synes var ganske så ironisk, da de gikk og sang Hare Krishna rett foran en av verdens største kirker, rett foran et kors. Men hello- religionsfrihet thank you very much. 


Vi satt på en kafé som het Scudieri.


Firenze er en utrolig ren by, spesielt sentrum, ingenting forsøpling og nok av politi i gatene. Mange av butikkene hadde kroppsvisitering, til og med Zara. 


Takket være en observant far fikk jeg med meg dette på film, noen som klarer å se det?Som dere ser så er denne kuppelen utrolig massiv, da de små klumpene i toppen der, er mennesker. Tenk at denne kuppelen ble bygd på 1400-tallet og veier 37 000 tonn!

Jeg vil absolutt tilbake til Firenze en dag, det er så flott der! ♥ 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

___________________________________18, Stavanger

Hei, jeg heter Emilie Goldhahn Oppheim, jeg går 2vgs ved stavanger katedralskole og liker best lite selvhøytidelige mennesker, sarkasme, musikk; rock, indie, jazz, bøker; ken follett, filmer; alt av tarantino seff og fotografi; bruker canon eos 600d. Dette er deler av livet mitt i bilder og tekst.

» Les mer om meg her
___________________________________


________________________________

________________________________

KATEGORIER
________________________________

ARKIV
________________________________

________________________________

INSTAGRAM